Spacerail – den ultimative kuglebane

Husker du tiden før computere, spillekonsoller, smartphones og tablets holdt sit indtog hos de større børn? Dengang hvor barnet fik lov at udfolde sin kreativitet gennem legen og selv kunne bygge forskellige ting? Desværre sidder alt for mange børn i dag passivt foran skærmen uden mulighed for at udfolde kreativiteten. Det er en ærgerlig trend.

Sådan har det dog ikke altid været. Hvis du selv har været barn i 80’erne, er der en stor sandsynlighed for, at du har leget med en ingeniør-sæt, togbaner eller måske kuglebaner. Men selvom 80’erne for længst er overstået findes kuglebanerne stadig og konceptet er videreudviklet og ført up-to-date med Spacerail kuglebanen.

Hvad er en kuglebane?

Hvis du ikke har stiftet bekendtskab med en kuglebane før, så lad os starte med at introducere hvad det er for en størrelse. En kuglebane kan bedst beskrives som en form for rutchebane til kugler. Du kan selv opbygge og designe banen. Når banen er bygget sender du små metalkugler afsted på skinnerne og herved sætter du en kædereaktion igang, hvor den ene kugle rammer den anden, som så rammer den næste. Banen skal gerne indeholde forskellige temposkift og forhindringer, så den bliver sjov at kigge på.

Udfold kreativiteten en kuglebane.

Det fantastiske ved en kuglebane er, at en stor del af legen ligger i at planlægge og konstruere hvordan kuglebanen skal se ud. En kuglebane består nemlig af forskellige skinner, der giver mulighed for at man konstruere sin helt egen unikke bane ud fra fantasien. Legen er derved aldrig den samme og der er uendelige muligheder for at designe kuglebanen på et væld af forskellige måder. Derfor er en kuglebane også et stykke legetøj, der i den grad er med til at udfordre barnets kreativitet og som giver mulighed for mange timers underholdning.

Spacerail giver uendelige muligheder

Spacerail er den ultimative kuglebane. Man kan med god ret kalde Spacerail for kuglebanernes ”Rolls-royce”. Spacerail bygger videre på en klassisk kuglebane fra 80’erne, nemlig den japansk designede Spacewarp, som du måske har set, hvis du var barn i 80’erne.  

Spacerail kuglebanerne er opdelt i 8 levels alt efter sværhedsgrad. Level 1 begydnerbanen og level 8 er den mest komplicerede bane.

Det største spacerail sæt, som er et level 8 ssæt, indeholder ikke mindre end 750 dele og du kan bygge en bane med en samlet længde på hele 20 meter! Denne kuglebane er meget avanceret og du skal afsætte mange timer og måske flere dage eller uger til at samle de mange dele og designe din helt egen kuglerutchebane. Vil du gerne starte på et lidt lavere niveau, findes der også en mellemløsning der har sværhedsgraden level 5 og et begyndersæt med level 1.

Begyndersættet indeholder 77 dele og det kræver ikke så meget arbejde at samle, som den største spacerail bane. På denne bane er bøjningerne allerede lavet, så du slipper for ”ingeniør” arbejdet med at samle alle bøjningerne, som er nødvendigt på de mere avancerede sæt.

I alle spacerail sættene, er der indbygget en lille batteridrevet elevator, og som gør, at banen kan køre som en slags evighedsmaskine, uden at du selv behøver at igangsætte kuglerne på banen

Den perfekte gave til den teknik-interesserede barn

Spacerail er perfekt til barnet, der elsker at bygge og konstruere ting og som måske går med en lille ingeniør i maven. Mangler du en rigtig god gave til fødselsdag, juleaften eller en anden anledning, så er Spacerail kuglebanen gaven, der med garanti vil vække stor begejstring.

Inden du køber Spacerail, skal du være opmærksom på, at Spacerail kuglebanen ikke egner sig til de mindste børn. Hvis barnet skal bygge banen alene forslås det, at barnet minimum er 15 år eller derover. Skal barnet bygge banen med hjælp fra en voksen, kan børn på 10 år og derover dog sagtens bygge spacerail banen.  

Gør kuglebanen til et familieprojekt

Da jeg var knægt byggede jeg sammen med min far en elektrisk jernbane, det var vildt spændende og vi brugte mange timer. Det var desværre også en bekostelig affære og vi blev aldrig helt færdig. Hvorfor ikke lade spacerail være jeres familieprojekt? Det kræver tålmodighed at få sat banen op, men det er også et enormt spændende og engagerende projekt og noget I, som familie kan gøre sammen. At engagere sig i hvordan banen skal se ud og hvordan den skal bygges op giver masser af timer med hygge og gode stunder, som sammen kan dele i familien. Kuglebanen Spacerail er den perfekte familieaktivitet på en regnvejrsdag og glæden ved at bygge banen op sammen og se kuglebanen i aktivitet efterfølgende, vil give jer masser af gode minder. Herudover har kuglebanen fra Spacerail den fordel, at den fås til en overkommelig pris hvor alle kan være med.

Hent inspiration på nettet og gå igang

Der findes masser af inspiration på nettet til hvordan en spacerail-bane kan se ud, så hvis du mangler inspiration kan du finde mange videoer, der kan give gode idéer til hvordan jeres bane kan komme til at se ud. Du kan også finde forskellige ”how-to” videoer, der kan hjælpe jer i gang med byggeprocessen – herudover følger der naturligvis en udførlig instruktionsguide med til spacerail-sættene.

Vi håber vi har vækket din interesse for at Spacerail kuglebanen. Har du spørgsmål til Spacerail står vores kundeteam naturligvis klar til at hjælpe dig, med råd og vejledning. Vi glæder os til at hjælpe dig!